Iată cum puteţi transforma un suport TV ieftin, ce suportă greutatea ecranului dvs. plat, dar nu este prevăzut cu găuri de prindere corespunzătoare.
În cazul de faţă suportul cumpărat din Bricostore cu aproximativ 70 lei nu s-a potrivit cu găurile de prindere de pe spatele unui LCD TV Sharp de 26″.
Suportul este compatibil cu multe standarde de fixare VESA 50/75/100/200×100, 20kg si diagonala între 10″ şi 30″, distanţare faţă de perete pentru libertate de reglaj, deci aparent ar fi fost compatibil.
O soluţie ar fi fost să se renunţe la folosirea acestui suport şi să achiziţioneze un suport de câteva ori mai scump care vine cu mai multe adaptoare pentru mai multe sisteme de fixare, dar am considerat că se poate adapta relativ uşor cu ajutorul unor prelungitoare metalice şi a câtorva şuruburi.
Am făcut un şablon dintr-o foaie de calendar, aşezând foaia pe spatele ecranului şi trasând găurile (prin străpungere cu pixul). Cu acest şablon şi cu flanşa de la suportul cumpărat, am plecat la cumpărături în Hornbach, unde am căutat în raioanele de confecţii metalice, ceva care să potrivească cu găurile de pe şablon şi de pe flanşa suportului, pentru a evita alte operaţiuni de găurire suplimentare.
Am găsit două şine care erau proiectate ca suport pentru montarea de poliţe pe perete, dar se potriveau foarte bine aplicaţiei noastre. De la raionul de şuruburi am cumpărat şuruburi scurte cu piuliţe pentru fixarea şinelor de adaptare pe flanşa suportului şi şuruburi de mai multe lungimi pentru fixarea şinelor pe spatele televizorului.
Şinele au trebuit scurtate pentru a nu ieşi în afara televizorului, operaţia fiind făcută cu o lamă de bomfaier, cumpărată tot din Hornbach în set de 20 lame albastre cu 6 lei (preţul se reflectă în calitate, am rupt 4 lame până am tăiat o şină, după care am folosit o lamă mai veche de calitate).
Fixarea şinelor pe spatele televizorului se face în patru puncte. Ce nu mi-a plăcut însă este că spatele televizorului în care se face şi prinderea este complet din plastic, dând senzaţia de slabă rezistenţă şi construcţie ieftină. Din acest motiv am preferat folosirea a încă două puncte de fixare din alte 4 găuri în care se fixează suportul tip picior. Dezavantajul în acest caz este însă că dacă ulterior se doreşte renunţarea la fixarea pe perete şi montarea piciorului, vor trebui desfăcute aceste şuruburi întâi. Fixarea faţă de aceste două puncte suplimentare am făcut-o cu două prelungitoare metalice cumpărate de la raionul pieselor de legătură pentru construcţiile pe structură din lemn.
Astfel am reuşit cu aproximativ 10 lei transformarea unui suport de 70 lei într-unul de 300 lei.
as putea gasi un suport perete ptr, o plasma PANASONIC TX P42S10E