Am scris acest articol pentru că am văzut că mulţi oameni care locuiesc în blocuri ceauşiste astupă complet cu ocazia renovărilor aerisirea din imediata apropiere a aragazului.
Acest lucru, pe lângă faptul că este ilegal, este o mare greşeală. În cazul unei scăpări şi acumulări de gaze, explozia este garantată.
Iată cum se poate monta o hotă şi păstra totodata o aerisire cât de cât.
Am împărţit în două pe verticală decupajul din peretele exterior, cu o placă de rigips fixată în puţin ipsos.
Astfel am asigurat un traseu separat pentru evacuarea hotei, încât aerul evacuat să nu se întoarcă înapoi prin partea de sus, iar deasupra avem un traseu separat pentru aerisire a încăperii.
Pentru burlanul hotei, se găseşte o piesă cu capac, aşa cum puteţi observa şi în poze, care se deschide când hota este pornită, împins de curentul de aer, şi revine în poziţia închis când curentul de aer dispare.
În alegerea debitului hotei, m-am ghidad după bogatele sfaturi ale D-lui. Teodor TERETEAN, profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti cât şi la Universitatea Politehnica Bucuresti, autor a numeroase publicaţii în domeniul . Am ţinut cont de volumul de aer al bucătăriei şi am respectat întocmai sfaturile domnului profesor, chiar dacă înălţimea de montaj incomodează uneori.
Am ales hota cu cel mai mare debit care s-a încadrat în buget.
Despre alegerea unei hote se mai discută şi aici.
o idee foarte buna
super super este si calculul dimensiunatii debitului hotei
Unde ai gasit acea „piesa cu capac„ pentru hota?
Nu imi mai aduc aminte exact, dar cred ca in Hornbach..
Salut Mihai,
te ocupi cu instalari de hote, pentru ca pe mine ma intereseaza cineva care sa stie sa instaleze in modul asta. Eu am loc pentru instalarea hotei dar nu da afara ci pe o coloana comuna si este foarte important ca cel care o instaleaza sa stie cum sa faca in asa fel incat sa nu imi vina mirosurile de pe coloana in casa.
Multumesc